طبع خیارشور سرد و تر بوده و زیادهروی در مصرف آن برای افراد بلغمی، دموی مزاج و سوداوی مضر است. این افراد باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند تا سردی و عوارض آن کاهش یابد.
برای تهیه خیارشور این چاشنی کم کالری از ترکیب نمک، فلفل و سرکه استفاده میشود. مصرف متعادل این شوری خواص فراوانی برای بدن دارد، اما طبع آن با تمام مزاجها سازگار نیست و برخی افراد باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند.

طبع خیارشور چیست؟
برای تهیه خیارشور، خیارهای کوچک را مدتی داخل آب نمک قرار میدهند تا تخمیر شود، بعد از ترد شدن خیارها این ترشی یا شوری آماده استفاده است. طبع خیارشور در طب سنتی سرد و تر است؛ به همین دلیل است که توصیه میشود از مصرف آن همراه با غذاهای سرد مانند ماهی اجتناب کنید.
مصلحات خیارشور؛ عسل
زیاده روی در مصرف این ترشی برای افراد بلغمی (طبع سرد و تر)، مزاج دموی (مزاج گرم و تر) و افراد سوداوی مزاج (مزاج سرد و خشک) مضر است و باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند تا طبع آن معتدل شده و عوارض آن به حداقل برسد. در طب سنتی عسل به عنوان مصلح عام غذاهای سرد معرفی میشود، عسل طبع گرمی دارد و میزان سردی را کاهش میدهد.

خواص خیارشور؛ از کنترل قند خون تا رفع سکسکه
- کنترل بلند مدت قند خون
- سرشار از آنتی اکسیدان و کاهش آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد
- بهبود وضعیت دستگاه گوارش به دلیل خاصیت پروبیوتیکی و سرشار بودن از فیبر
- بهبود عملکرد کبد و دفع سموم از خون
- کم کالری و موثر در کاهش وزن
- درمان تهوع دوران بارداری
- پیشگیری از عفونتهای مخمری در زنان به دلیل دارا بودن خاصیت پروبیوتیکی
- منبع غنی فیبر و موثر در پیشگیری از یبوست
- تسکین گرفتگی ماهیچهها با مصرف یک سوم لیوان آب خیارشور
- کمک به هضم غذا با تقویت باکتریهای مفید دستگاه گوارش
- درمان سکسکه با مصرف نصف لیوان آب خیارشور

چند نکته برای خرید و نگهداری خیارشور
- خیارشورهای بسته بندی شده نسبت به فلهای سالمترند و دیرتر فاسد میشوند.
- این شوری خوشمزه را در مدت استفاده داخل یخچال نگهداری کنید، گرمی هوا باعث میشود حالت لهیدگی پیدا کرده و زودتر فاسد شود.
- در زمان استفاده همواره توجه داشته باشید که روی خیارها با آب نمک پوشیده شده باشد تا خیارها خشک نشوند و تردی خود را از دست ندهند.
- نگهداری خیارشور در ظروف دربسته مانع ورود میکروبها به داخل آن میشود.
نحوه و میزان مصرف خیارشور؛ آیا مصرف روزانه خیارشور مفید است؟
مقدار استاندارد نمکی که برای تهیه خیارشور توصیه میشود، ۱۰ درصد است، اما معمولا برای تهیه این شوری به ویژه در نوع فلهای از مقدار زیادی نمک استفاده میکنند. از این رو مصرف روزانه این ترشی به هیچ وجه توصیه نمیشود و زیادهروی در مصرف آن باعث افزایش فشارخون خواهد شد. برای پیشگیری از این مشکل میتوانید این شوری خوشمزه را در خانه با مقدار کمتری نمک تهیه کنید. برای اضافه کردن این ترشی به رژیم غذاییتان میتوانید از آن برای تهیه انواع غذاها از جمله سالاد پاستا، الویه، ساندویچ، تزیین مرغ و … استفاده کنید.

شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با بیش از دو دهه تجربه موفق و با دراختیار داشتن مجموعه کاملی از دانش، توان، تجربه و تخصص و بهرمندی از کارشناسان و نیروهای مجرب، ضمن ارائه طیف وسیعی از خدمات تخصصی بازرگانی اقدام به صادرات این نوع محصولات در سطح بین اللملی می نماید . انبار محصولات در استان مازندران واقع در شهر ساری هست.