کارخانه خزر عصاره وارنا بیش از دو دهه است که شروع به کارکرده و در همین مدت کوتاه به یک نام مشهور و کاملاً شناختهشده تبدیلشده است.این شرکت درزمینهٔ تولید محصولات غذایی از جمله(ترشیجات،شوریجات و انواع رب) تمرکز داشته و در تولید این محصولات جزو بهترینها است.کیفیت محصولات شرکت خزر عصاره وارنا بالا بوده و در صادرات حرف اول را می زند.
طرز تهیه رب گوجهفرنگی در کارخانه جات
عصاره گوجهفرنگی حاوی حجم زیادی از خواص گوجهفرنگی مانند انواع ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدان لیکوپن است. درجه حرارت پایین و حرارت غیرمستقیم در تولید رب گوجه صنعتی در مقایسه با حرارت بالا و کنترل نشده در تهیه رب خانگی باعث کیفیت بهتر رنگ و افزایش میزان لیکوپن در رب گوجههای صنعتی میشود.
برای تهیه بهترین رب گوجهفرنگی، اغلب از گوجههای درشت، دارای پوست نازک، بافت نرم، توپر، رنگ قرمز تند هم در پوسته و هم در گوشت، کاملاً رسیده، طعم مطلوب، درصد مواد جامد محلول بالا و نیز گوجههای سالم، بدون هسته و آلودگی به کپک و سایر آفات استفاده میشود.
گوجهفرنگیهای سورت شده پس از پاک کردن و شستن، با دستگاههای خاصی خرد و له میشود. البته هنگام له کردن، قدری حرارت هم به آنها میدهند تا هم آنزیمهایی که دارند از بین برود و هم پوست و دانه گوجهها بهسادگی از گوشتشان جدا شود. پس از له کردن، گوجهها را با یک دستگاه صافی، صاف میکنند تا آب آنها کاملاً جدا شود.
سپس آب گوجه را در دستگاه تغلیظ کننده میریزند و آن را تحت خلأ تغلیظ میکنند تا آب گوجه به شکل رب گوجه دربیاید. استفاده از خلأ کمک میکند تا حرارت کمتری برای تولید رب استفاده شود و درنتیجه به حفظ ترکیبات مغذی، قرمزی رب و پیشگیری از سیاه شدن رنگ آن کمک میکند.
وقتی غلظت مواد جامد در آب رب گوجهفرنگی به حد استاندارد رسید، آن را داخل قوطیهای مخصوص، بستهبندی میکنند. سپس قوطیهای دربسته را برای استریل شدن داخل دستگاه اتوکلاو قرارمی دهند.
این کار باعث میشود اگر میکروارگانیسمهایی مانند کپک یا مخمرها داخل قوطی وجود داشته باشد، با حرارت اتوکلاو از بین بروند و نتوانند داخل قوطی رشد کنند.
در این صورت میتوان قوطیهای رب دربسته را به مدت طولانی (با توجه به تاریخ انقضای درجشده روی قوطی) و بدون نگرانی از فساد، نگهداری کرد.
نکاتی در مورد مصرف و نگهداری از رب گوجهفرنگی
- پیش از باز کردن درب رب گوجهفرنگی، باید سطح خارجی قوطی را بهخوبی با مایع ظرفشویی بشویید و سپس در قوطی را بازکنید. رب گوجهفرنگی در برابر فساد بسیار حساس است. برای ماندگاری بیشتر رب و جلوگیری از کپکزدگی، بهتر است پس از باز کردن درب قوطی رب، محتوی قوطی را در یک ظرف شیشهای درب دار خالی کنید و آن را در یخچال قرار دهید.
- همچنین هنگام استفاده از رب، از قاشق تمیز استفاده کرده و پس از مصرف، در شیشه را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.
- ظروف فلزی، حلبی و آلومینیومی ظروف مناسبی برای نگهداری ربها بهخصوص ربهای خانگی نیستند. حتی ربهای صنعتی همزمانی که درب رب باز میشود باید محتویات آن در ظرف شیشهای منتقل شود.
- اگر میخواهید رب گوجهفرنگی دچار کپکزدگی نشود، بهتر است روی رب را با یکلایه نازک روغن بپوشانید. در این صورت روند کپکزدگی به تأخیر میافتد. کپک ریشههای بسیار طولانی و درازی دارد که به عمق ماده نفوذ پیدا میکند، برای همین باید کل ظرف رب یا هر ماده دیگر را که کپکزده دور بریزید، چراکه با چشم مسلح عمق ریشه کپک قابلمشاهده نیست، بنابراین باید کل ظرف را معدوم کرد. در غیر این صورت مصرف محصولات کپکزده به دلیل اینکه دارای سموم قارچی مثل آفلاتوکسین هستند، فرد مصرفکننده را مستعد سرطان بهخصوص سرطان کبد میکنند.اگر بازهم در محصول کپکزدگی مشاهده شد، کافی است بخش کپکزده را بهصورت عمیق جدا کرده و یکلایه روغن در سطح آن بمالید تا عمل اکسیژنرسانی متوقف و از تشکیل کپک جلوگیری شود. در غیر این صورت میتوانید رب را داخل فریزر نگهداری کنید.
- همچنین برای جلوگیری از کپکزدگی رب در یخچال دمای آن را به دمای حدود ۴ درجه سانتیگراد برسانید، در یخچال را زیاد باز و بسته نکنید، بیشازحد ظرفیت یخچال را پر نکنید، از قرار دادن میوه و سبزی آلوده در یخچال خودداری کنید.
- رعایت مسائل بهداشتی بهعنوانمثال استفاده از یک قاشق خشک و تمیز هنگام برداشتن رب از داخل ظرف میتواند از آلوده شدن ماده غذایی و درنتیجه کپک زدن آن پیشگیری کند.
- اگر با کپکهای کوچکی روی رب مواجه شدید بدانید که این موضوع نشاندهنده کیفیت بد رب نیست، بلکه نشاندهنده این است که تولیدکننده از دوز کمتر بنزوات سدیم استفاده کرده است. بنزوات سدیم یک ماده نگهدارنده غذایی است و در محیط اسیدی از فعالیت قارچها و باکتریها جلوگیری میکند.
- برای خرید و مصرف بهترین رب گوجهفرنگی باید از ربهای بستهبندیشده با مجوزهای لازم (به خصوص مجوز وزارت بهداشت) و مشخصات کامل مثل نام تجاری، نام و نشان محل تولید، وزن خالص، تاریخ تولید و انقضا را انتخاب کنید.
- تا جایی که امکان دارد از مصرف ربهای خانگی که از روند تولید آن بیاطلاع هستید، خودداری کنید.
شرکت خزر عصاره وارنا
در حال حاضر رب گوجه فرنگی با نام های تجاری چی چی لاس، منجی، گراهانس، اوجی توسط صنایع غذایی خزر عصاره وارنا تولید می شود.
مصرف کنندگان محترمی که قصد خرید رب گوجه فرنگی از این شرکت را دارند، می توانند از طریق شماره تماس هایی که در برگه تماس با ما درج گردیده و با برقراری ارتباط با واحد فروش این محصول را سفارش داده تا پس از ثبت سفارش، در اولویت تولید قرار گیرند.