رب گوجه فرنگی صادراتی ،بیشترین صادرات به عراق ،کشورهای عربی،روسیه و افغانستان صورت میگیرد. از این رو ایران یکی از تولید کنندگان رب گوجه فرنگی در کنار دیگرکشورها می باشد.
با توجه به این که تولید انواع کنسرو و گستردگی مصرف صنایع غذایی کنسرو شده از اهمیت بالایی برخوردار است ، در سایر کشورها رب گوجه فرنگی صادراتی به بازارها و فروشگاهای مختلف غیر ایرانی راه پیدا کرده است .
از آنجا که رب گوجه جایگاهی ویژه ایی درغذاهای کشورهای آسیایی دارد . غلظت بالا ، همراه با ماندگاری بالا و عدم استفاده از مواد نگهدارنده از جمله ویژگی های این محصول می باشد.
با صادرات رب گوجه فرنگی به عراق و مورد استقبال قرار گرفتن این محصول با کیفیت تقاضا برای تولید نیز بالا رفت.
از جمله نکات قابل توجه برای انتخاب خرید رب گوجه فرنگی می باشد.
در سال ۲۰۰۶ صادرات گوجه فرنگی تازه ، کمی بیش از ۶ میلیون تن بود و ۴,۸٪ تولیدات جهانی آن سال را تشکیل میداد.
♦️سه کشورصادرکنندهٔ اصلی مکزیک ، سوریه و اسپانیا بودند.
مهمترین کشورهای صادرکنندهٔ گوجه فرنگی پردازششده در سال ۲۰۰۶
بهترتیب چین ، اتحادیه اروپا ، ایالات متحده آمریکا، شیلی و ترکیه بودند.
کشورهای واردکنندهٔ این نوع گوجه فرنگی در همان سال به ترتیب روسیه، ژاپن ،اتحادیه اروپا، مکزیک و کانادا بودهاند.